VVD Westland gaat voor financiële duurzaamheid en het vergroten van de veiligheid

PERSBERICHT - Bij de jaarlijkse behandeling van de begroting van de gemeente Westland spreekt VVD Westland het vertrouwen uit in het solide financiële beleid van het college van burgemeester en wethouders. Met een VVD-wethouder aan de knoppen is de oude trend doorbroken en een nieuwe gezet: er is een licht financieel overschot te zien met een meerjarig sluitende begroting. De schuldenpositie is lager uitgekomen dan eerder begroot. "Schulden die in een reeks van jaren zijn opgebouwd, verminder je niet in een paar jaar tijd. Daar zijn de komende jaren zeker voor nodig, waarbij de VVD scherp zal toezien op de vermindering van het grondbezit, de belangrijkste oorzaak van de schuldenlast", aldus fractievoorzitter Pieter Varekamp. 


De VVD ziet graag een verlaging van de OZB, maar vindt de financiële situatie nog niet stabiel genoeg om voor 2016 hierop al in te zetten. Varekamp: "De coalitiepartijen CDA, GBW, VVD en PW hebben afgesproken de OZB bij voorrang te verlagen, zodra de financiële situatie van de gemeente dat toelaat. VVD Westland heeft het college verzocht al in 2017 de OZB te verlagen, nu de economische situatie snel verbetert. Een motie daarover, mee-ingediend door CDA, D66, CU/SGP en GBW, is tot ons genoegen door het college overgenomen."


Krachtig middel: WhatsApp-groepen

WhatsApp-groepen in wijken zijn een krachtig middel om je als bewoner veiliger te voelen. Uit onderzoek is gebleken dat eenvoudige borden bij een wijk die aangeven dat WhatsApp-groepen actief zijn, inbrekers voor een belangrijk deel tegenhouden. Een motie van VVD Westland om in de wijken die daarvoor in aanmerking komen dergelijke borden te plaatsen, kon in de raad op brede steun rekenen. Inzetten op de verkeersveiligheid heeft ook de warme belangstelling van de VVD. Varekamp: "Zo kwamen er waarschuwingslichten bij de Zeester in Monster, een zoekgeraakte Victor Veilig is door ons vervangen en de fractie stelde kritische vragen aan het college over de gevaarlijke verkeerssituatie bij de PWA school in ’s-Gravenzande."


www.vvdwestland.nl