VVD Westland laat kinderboeken zwerven

Monster, 8 oktober 2015 - In het kader van de Kinderboekenweek is Geraldine van der Knaap, raadslid VVD Westland, een actie gestart. In samenwerking met Rataplan Monster zijn er vandaag 100 zwerfboeken gebracht bij de Voedselbank Westland. De VVD roept alle Westlanders op om kinderboeken van thuis te laten zwerven middels het initiatief van de kinderzwerfboeken.

 “Alle kinderen moeten kunnen lezen. Lezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van elk kind. Als kinderen elke dag 15 minuten lezen, leren ze zo’n 1000 nieuwe woorden per jaar. Met deze actie hoop ik ook gezinnen te kunnen bereiken, die het op dit moment financieel moeilijk hebben”, aldus Geraldine.

Wat is een kinderzwerfboek? Dit zijn kinderboeken, die in de boekenkast liggen te verstoffen. Op www.kinderzwerfboek.nl kan je speciale zwerfstickers kosteloos bestellen. Door de stickers op de boeken te plakken, maak je er een zwerfboek van.  De boeken kan je achterlaten in de kinderhoek bij de supermarkt, of bij de huisarts. Een boek op zwerftocht sturen is eigenlijk heel simpel. Op deze laagdrempelige manier is lezen voor alle kinderen mogelijk.

Kinderzwerfboek is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Het fonds helpt kinderen in Nederland, die geen geld hebben voor leuke dingen. Ze wonen in een tehuis of in een pleeggezin of hun ouders hebben geen geld. Kinderhulp zorgt ervoor dat deze kinderen lid kunnen worden van een sportclub of een keer op vakantie kunnen.

“Naast het financieel steunen van Nationaal Fonds Kinderhulp, helpen we nu ook de kinderen van gezinnen van de voedselbank Westland om te lezen. Nu maken we kinderen blij, die geen financiële middelen hebben om boeken te kopen. Lezen is belangrijk en ik gun iedereen leesplezier”, zegt Geraldine enthousiast. “Ik hoop op deze manier de Kinderboekenweek weer een nieuwe dimensie te geven”.