Feestweek in Naaldwijk op losse schroeven?

Begin juli zijn de fracties van de Westlandse VVD en GemeenteBelang Westland benaderd door een vijftal horecabedrijven uit Naaldwijk. Zij uitten hun zorgen over de voortgang van de Naaldwijkse feestweek. Naar aanleiding van de ongeregeldheden in 2023 kregen deze horeca ondernemers toch strengere regels opgelegd. 'Ondanks onze waarschuwingen vorig jaar, worden de ondernemers toch aangepakt.' stelt raadslid Suzanne van Erven.

In de zomer van 2023 waarschuwden de fracties al voor het feit dat de organisatie geen strengere regels opgelegd zouden krijgen voor de feestweek van 2024. 'Tot onze verbazing, blijkt dit wel het geval te zijn. De strengere eisen die de veiligheidsregio heeft gesteld zijn onwerkbaar en maken het organiseren en vieren van een feestweek onmogelijk.' zegt Suzanne. 

In samenwerking met GBW zijn er vragen opgesteld waarin wordt gevraagd wat de reactie van de burgemeester is op deze ontwikkelingen en welke acties de burgemeester op korte termijn gaat ondernemen om te zorgen dat de kern Naaldwijk in 2024 ook een feestweek krijgt, waarbij het open karakter behouden blijft en waarbij de inzet en plannen van horecaondernemers op een positieve instemming van de gemeente en veiligheidsregio kunnen rekenen.