Westlandse VVD wil prullenbakken op Honderdland

De Westlandse VVD heeft vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders over het ontbreken van vuilnisbakken op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk. Raadslid Suzanne van Erven en steunraadslid Roel Batelaan hebben actie ondernomen na  signalen van ondernemers en omwonenden van Honderdland.

“Er ligt soms zwerfvuil in de bermen dat ook wel eens de sloot inwaait. Op de actiedag van NL Doet zijn onlangs in enkele uren meerdere vuilniszakken met afval verzameld.” zegt Batelaan.  

Wat de liberale politici opvalt is dat op geheel Honderdland geen enkele vuilnisbak te vinden is, op vuilnisbakken bij de bedrijven na. “Mede gelet op het grote aantal bedrijven, de aanwezigheid van een fastfoodrestaurant en de recente plaatsing van een tweetal bushaltes, is de Westlandse VVD van mening dat deze vuilnisbakken snel moeten worden geplaatst en worden opgenomen in een planning om deze regelmatig te legen. De plaatsing zou moeten gebeuren in overleg met de Vereniging Van Eigenaren van Honderdland. Zij hebben de ervaring op welke plaatsen deze het beste tot zijn recht komen.” besluit de in Maasdijk woonachtige Batelaan.

Ook wijst het tweetal het College op de mogelijkheid van zogenaamde ‘blikvangers’, zoals deze ook aan de Kesterse Wei (nabij de tunnel naar Honderdland) staan. Bij dit type vuilnisbakken kunnen passerende fietsers of wandelaars het afval in een soort korf gooien die regelmatig wordt geleegd. 


De vragen zijn te vinden in de bijlage.