Afscheid van wethouder Pieter Varekamp

Op donderdag 28 maart is er formeel afscheid genomen van Pieter Varekamp als wethouder van Westland. Een wethouder met een stevige staat van dienst en een person die met ziel en zaligheid deze functie heeft vervuld. Zes jaar lang mocht Pieter zich, namens de Westlandse VVD, wethouder noemen.

Wij willen hem roemen voor zijn inzet voor het bedrijfsleven, de aanzet voor grootschalige bouwprojecten en zijn inzet op de onoverkomelijke Westlandse energietransitie. Dossiers die vragen om een lange adem, maar waar hij wel een flink stempel op heeft gedrukt. In de komende jaren zal dan ook pas helder worden wat Pieter daadwerkelijk voor Westland heeft betekend en bereikt. Als straks op het Flora terrein een prachtige en futuristische wijk verrijst,   de Wippolderlaan is getransformeerd en op het gebied van energietransitie talloze projecten zijn aangepakt, dan denken wij terug aan de tomeloze inzet van deze wethouder op deze dossiers. 

Met gepaste trots mag Pieter terugkijken op een periode van zes jaar besturen van ons prachtige Westland. Pieter heeft een moedig besluit genomen, wat wij niet vaak zien in deze functie. Wij kunnen niets anders dan hem ondersteunen in zijn besluit en wensen hem veel succes in de zoektocht naar een nieuwe functie, uitdagingen en een nieuw gevoel van het hebben van toegevoegde waarde aan onze samenleving. Pieter, bedankt.