Peter Valstar benoemd als nieuwe wethouder

Tijdens de raadsvergadering van 27 maart is Peter Valstar unaniem gekozen als nieuwe wethouder voor de Westlandse VVD. Hij volgt hiermee Pieter Varekamp op.

In Valstar heeft de Westlandse VVD een gedreven Westlander met ervaring in de politiek en een groot netwerk gevonden. Tot 5 december jl. was hij Tweede Kamerlid voor de VVD. Daarvoor was hij onder andere politiek assistent van Mark Rutte en werkte hij voor het ministerie van Defensie. Eerder deed hij al ervaring op in de Westlandse gemeenteraad als steunraadslid.

Valstar is een Westlander in hart en nieren. Hij woonde achtereenvolgens in de dorpskernen Monster, Ter Heijde, Wateringen en Naaldwijk, en is nu weer woonachtig op zijn geboortegrond in ’s-Gravenzande. De kersverse kandidaat wethouder laat weten uit te kijken naar samenwerking met de raad. Valstar: “Het is een ongelofelijk eervolle taak die ik met beide handen aangrijp en ik kijk uit naar de samenwerking met de gemeenteraad, want we hebben allemaal de gedeelde wens het Westland nog sterker en mooier te maken.”

Hij zal zich vervolgens bezig gaan houden met de portefeuilles economie, mobiliteit, huisvesting arbeidsmigranten en energietransitie.