VVD’ ers vragen aandacht voor dalende vaccinatiegraad

De VVD’ers Jim van der Meer en Suzanne van Erven maken zich zorgen over de dalende vaccinatiegraad onder jonge kinderen.

 Het percentage kinderen onder de twee jaar dat alle basisvaccinaties tegen infectieziekten heeft gekregen is namelijk gedaald tot onder de 90%. En vorige week gaf het RIVM ook aan bezorgd te zijn over de groei van het aantal baby’s dat ernstig ziek wordt door kinkhoest. 

Van der Meer en Van Erven, beiden ook ouder van een jong kind, maken zich zorgen over de gevolgen hiervan en vragen het college onder andere naar de vaccinatiegraad onder de jongste leeftijdsgroep in Westland. “Het RIVM waarschuwt dat een vaccinatiegraad van 95% belangrijk is om de bevolking te kunnen blijven beschermen en uitbraken van infectieziekten te voorkomen. Kleine kinderen spelen met elkaar bij de kinderopvang en één ziek kind kan snel grote gevolgen hebben voor de rest van de groep. Het is daarom enorm belangrijk dat zoveel mogelijk Westlandse kinderen  zijn ingeënt tegen infectieziekten”, aldus de VVD’ers.

Ook opperen zij verschillende maatregelen om deze vaccinatiegraad te verhogen. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan het inzetten van een prikbus of vrije inloopmomenten om zo het vaccineren laagdrempeliger te maken. Ook een op maat gemaakte campagne kan wellicht helpen.