Westlander Arne Weverling kandidaat voor Provinciale Staten

Westlander Arne Weverling is verkiesbaar voor de provinciale staten van Zuid Holland. Hij staat op plek 5 van de VVD-kandidatenlijst voor de verkiezingen van 15 maart.

Arne Weverling begon al op jonge leeftijd als verslaggever bij de WOS, startte daarna als ondernemer een eigen evenementen- en communicatiebureau dat hij in 2009 verkocht om wethouder te worden van de gemeente Westland. Dat zou hij acht jaar blijven doen. Hij was als wethouder verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening, bouwen en wonen, cultuur, kust, toerisme en recreatie en internationalisering van de tuinbouwsector. Na zijn wethouderschap was hij voor de VVD Tweede Kamerlid met de portefeuilles tuinbouw, biotechnologie, natuur, telecom en buitenlandse handel. Op dit moment werkt Weverling als zelfstandig communicatie- en organisatieadviseur.

“Steeds was mijn drijfveer om een brug te slaan tussen de samenleving en de politiek. Helaas lijken het twee verschillende werelden. Er is behoefte aan mensen met een praktische instelling en gezond verstand, dus mijn Westlandse mentaliteit komt nog steeds en juist nu goed van pas”, aldus de 48-jarige inwoner van Naaldwijk.

“In relatief korte tijd en in een hoog tempo is de wereld aan het veranderen. Dat gebeurt grotendeels door invloeden van buitenaf, die een direct effect hebben op onze samenleving. Als geboren en getogen Westlander heb ik altijd een sterke binding gehad met Zuid-Holland. Veel generaties aanpakkers hebben met elkaar onze provincie opgebouwd tot wat het nu is; een regio om trots op te zijn. Er is echter nog genoeg te verbeteren en daarom stel ik mezelf kandidaat. Er staat veel op het spel voor Westland, want de provincie gaat over zaken die ons raken: over woningbouwplannen, wegen, leefbaarheid en over bedrijven die zorgen voor onze banen. Kortom, alles haakt in elkaar. Natuurlijk is er niet direct een totaaloplossing voor al die problemen. Maar één ding is zeker: roepen vanaf de zijlijn past niet bij mij. Ik geloof dat aanpakkers zaken in beweging krijgen en de richting wijzen naar de juiste aanpak. Het is een stijl die me past en die bewezen heeft te werken, daarom wil ik onze regio graag vertegenwoordigen in de provincie. Ik hoop op steun van zoveel mogelijk Westlanders!”