Motie Crisis en Herstelteam oftewel Bouwteam Westland

© Hortipoint

VVD Westland heeft het college verzocht, middels een motie, om een breed team samen te stellen van afvaardiging uit Westlandse gemeenschap om samen uit de coronacrisis te komen. Twee weten immers meer dan 1 en in dit geval geldt de rekensom 1 plus 1 = 3!

 

Het Westland, van MKB tot en met de culturele sector maar ook het welzijn van inwoners en ondernemers van de gemeente Westland hebben zware klappen ontvangen naar aanleiding van de corona crisis. Deze motie gaat het Westland verder helpen na deze crisis. Deze motie, Crisis en Herstelteam zou ook “Bouwteam Westland” mogen heten.

 

Bij projecten in de civiele sector, wordt een bouwteam ingezet om grote complexe uitdagingen samen op te lossen. En de wederopbouw van het Westland na de corona crisis is een complexe uitdaging. Het principe van een bouwteam is dat je op basis van gelijkwaardigheid tussen de partners, gebruik maakt van elkaars expertise en deskundigheid. Wat hebben we nodig en wie is deskundig. Zo heeft het MKB een andere deskundigheid dan het SKT.

 

Als voorbeeld van een mogelijke stap is om van de maand juli een maand te maken waarin we starten met opbouw van het Westland. Waar zou je dan bijvoorbeeld aan kunnen denken?

 

De culturele sector die activiteiten organiseert bij zorginstellingen en op pleinen, winkeliers die een kraam voor de deur mogen zetten, de horeca met een extra terras, de gemeente met een tijdelijke verruiming van de APV. In iedere kern, zodat alle ondernemers, plaatselijke cultuurverenigingen en plaatselijke horeca er wat aan heeft.

 

Het gaat bij deze motie dus niet om een zak geld wat gestort wordt, maar we maken gebruik van elkaars deskundigheid en enthousiasme om de wederopbouw van het Westlands een boost te geven. Met een ruimhartige faciliterende rol voor de gemeente. We hebben lang genoeg gepraat over wat niet kan, het wordt tijd dat we samen gaan kijken wat we kunnen wel kunnen doen!