Kinderboeken voor Voedselbank Westland

Naar aanleiding van de Kinderboekenweek is Geraldine van der Knaap, raadslid VVD Westland, een actie gestart. In een mooie samenwerking met Rataplan Monster en basisschool WKSO De Zeester uit Monster zijn 172 kinderboeken gebracht bij de Voedselbank Westland.

“Alle kinderen moeten kunnen lezen. Lezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van ieder kind. Als kinderen elke dag 15 minuten lezen, leren ze zo’n 1000 nieuwe woorden per jaar. Met deze actie hoop ik ook gezinnen te kunnen bereiken, die het op dit moment financieel moeilijk hebben”, aldus Geraldine. 

Twee leerlingen van de Zeester, Sacha en Benjamin, hebben samen met Geraldine van der Knaap, raadslid VVD, vorige week de ingezamelde kinderboeken naar de Voedselbank Westland gebracht. 

“Hiermee helpen we nu ook de kinderen van gezinnen van de voedselbank Westland om te lezen. Nu maken we kinderen blij, die geen financiële middelen hebben om boeken te kopen. Lezen is belangrijk en ik gun iedereen leesplezier”, zegt Geraldine enthousiast. “ Ik ben blij dat we dit jaar 172 boeken hebben kunnen ophalen samen met de leerlingen van de Zeester en met steun van Rataplan. Dit is een prachtig resultaat van de actie, van en voor alle Westlandse kinderen! ”