Inkijkje in Westlandse politiek bij Doe-dag Westland on Stage

Op 15 februari kwamen 10 enthousiaste jongeren naar de Doe-dag van Westland on Stage bij de gemeenteraad. Ze kregen een inkijkje in de Westlandse politiek en voerden - zo jong als ze zijn –  een goed debat over de hokken.

Hieruit kwam onder meer naar voren dat de jongeren vinden dat hokken moeten blijven, wel onder bepaalde voorwaarden inzake veiligheid en toezicht. Favoriet onderdeel van deze Doe-dag is het gesprek met de burgemeester. Burgemeester Agnes van Ardenne nam alle tijd voor de jongeren om hen te vertellen over de gemeentepolitiek en beantwoordde heel open de vragen van de jongeren over wat haar hobby’s zijn en of ze nog vrije tijd over heeft voor zaken buiten de politiek.

Ook werd nog een stukje presentatietechniek gedaan en werden prijzen uitgereikt voor degenen die het beste een pitch konden houden. “Het was weer erg leuk om de jongeren kennis te laten maken met de politiek tijdens deze Doe-Dag. De jongeren waren heel enthousiast en een aantal van hen willen zelfs later de politiek in ” aldus Geraldine van der Knaap.