Mooi en groen

Westland is een mooie en groene gemeente. Dat mooie valt misschien niet direct op. Rij Westland binnen over de de Wippolderlaan, de Poeldijkseweg of over de A20. Dan valt het oog op afvalverwerking, een omgevallen fruitmuur en dichte bedrijfsgevels. We rijden er dagelijks langs en dan zie misschien niet meer dat die entrees niet echt uitnodigend zijn. Het doet geen recht aan het groene karakter van Westland.

Groen? Ja, groen, want ruim 10% van het oppervlakte van Westland is groen. Ik las het in de krant- dus dan is het waar. Voor sommigen betekent het dat Westland nog mooier is dan gedacht. Voor mij niet, want ik wist het al. Bovendien het mooie van Westland zit niet alleen aan de buitenkant.

Voor mij is het mooie, het eigene van Westland de ondernemingszin van haar inwoners. Of het nu gaat om een inzamelingsactie, mantelzorg of het eigen bedrijf; Westlanders zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om de zaak verder te brengen. Voor wie het wil zien is dat het mooie van Westland.

Zo kijk ik met genoegen naar Bezoek Westland. Recreatieondernemers, vrijwilligers en professionals  die samen bekendheid geven aan de toeristische mogelijkheden die er in Westland zijn. En dat doen ze op Westlandse wijze. Met een grote inzet en beperkte middelen. Want het zal ook u niet ontgaan zijn dat Bezoek Westland onlangs zeer aanwezig was op de vakantiebeurs in Utrecht. Westland als toeristische bestemming tussen al die andere reismogelijkheden. Bezoek Westland laat daar – trots - zien waarom je naar Westland moet komen. Daarmee brengen ze Westland verder.

Peter Ouwendijk
Wethouder gemeente Westland