Einde aan illegale bewoning vakantiehuisjes door arbeidsmigranten

Illegale bewoning van Westlandse vakantieparken door arbeidsmigranten is de VVD Westland een doorn in het oog. Deze week kwam in het landelijke nieuws dat enkele vakantieparken op de Veluwe hier een einde aan gaan maken. Het Westland moet dit voorbeeld volgen en per direct een einde maken aan de illegale bewoning van vakantieparken.

Deze week kwam landelijk in het nieuws dat vakantieparken op de Veluwe een rigoreus einde willen maken aan de permanente bewoning van hun vakantieparken. Er is een beleid gemaakt onder de naam ‘Vitale vakantieparken’ waarmee de elf Veluwse gemeenten voor arbeidsmigranten een nieuw park, speciaal voor hen bouwen. Ook wil men de vakantieparken weer aantrekkelijk maken voor toeristen, die door de bewoning door mensen in psychische of financiële nood weg blijven.

Ook in Westland speelt deze problematiek, zo verneemt de VVD fractie uit informele bronnen. De VVD-fractie vindt dat ook de Westlandse vakantieparken aantrekkelijk moeten zijn voor toeristen. Illegale bewoning moet in kaart moet worden gebracht. Het gaat volgens onze informatie om permanente bewoning van tientallen vakantiewoningen. Tevens zou een flink aantal ‘ondernemers’ zich blijkens de inschrijving bij de Kamer van Koophandel op een vakantiepark gevestigd hebben. Een dergelijke vestiging is in strijd met de toepasselijke overeenkomsten.

De VVD Westland heeft het college van B&W daarom directie opheldering gevraagd en wil dat het college de problematiek in kaart brengt en maatregelen neemt.