Lange wegafsluiting Naaldwijkseweg onbegrijpelijk en onacceptabel

De al veel te lange wegafsluiting van de Naaldswijkse weg, wegens vervanging van de Galgebrug, wordt wederom vertraagd. Daar bovenop worden de omliggende bedrijven en bewoners niet, nauwelijks of veel te laat geïnformeerd. Reden voor de VVD om opheldering te vragen bij het college van B&W en hier per direct beterschap te beloven.

De provincie Zuid Holland heeft 28 april jl. bekend gemaakt dat de Galgebrug (N467) van 22 mei tot eind oktober dichtgaat. Volgens dit bericht gaat het om vervanging van leidingen en omdat de constructie van de brug niet meer voldoet.

Gedurende de zomer zijn granaten uit de tweede wereldoorlog aangetroffen. Opruimwerkzaamheden hebben voor extra werkzaamheden gezorgd. Noch de gemeente noch de provincie hebben toen aangegeven dat deze omstandigheden tot latere openstelling Galgebrug zou leiden.

Vandaag (20 september) heeft de provincie bekend gemaakt dat het betreffende wegdeel van de N467 pas begin december opengaat.

Daarnaast communiceert de provincie dat de kruising Opstalweg/Galgeweg vanaf maandag a.s. dichtgaat vanwege werkzaamheden door Evides. Over deze afsluiting is eerder niet gesproken/gecommuniceerd. Overigens zijn bewoners van de Opstalweg pas vanmorgen geïnformeerd over de afluiting van de Opstalweg en de Galgeweg.

Van ondernemers vernemen wij dat zij de vertraagde openstelling zeer ongewenst vinden. VVD Westland vindt vertraagde openstelling van de weg onacceptabel. Het is eveneens onacceptabel dat bewoners van de Opstalweg in een zeer laat stadium geinformeerd zijn.

De VVD heeft daarom het college van B&W om opheldering en alternatieven gevraagd in zowel de duur als de wegafsluitingen zelf, en in de communicatie naar de Westlanders.