VVD Westland stelt kandidatenlijst vast

De leden van VVD Westland hebben maandagavond 6 november tijdens de Algemene Ledenvergadering unaniem en zonder wijzigingen de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld.

Lijsttrekker Sander Zuyderwijk was al eerder gekozen. Pieter Varekamp, de huidige fractievoorzitter, volgt hem als nr. 2 op de lijst, terwijl raadslid Geraldine van der Knaap als eerste vrouw op de lijst op nr. 3 staat.

De volledige lijst:
1. Sander Zuyderwijk, Naaldwijk
2. Pieter Varekamp, Naaldwijk
3. Geraldine van der Knaap, Monster
4. Peter Valstar, 's-Gravenzande
5. Lianda Heijl, Kwintsheul
6. Peter Hartman, Wateringen
7. Guus Bakker, Monster
8. Albert Kling, 's-Gravenzande
9. Ria van der Knaap - Vijverberg, Honselersdijk
10. Arie Storm, Wateringen
11. Wim Kersbergen, Naaldwijk
12. Koen Crijns, Wateringen
13. Marga Hofman - Bakker, Maasdijk
14. Elibert Hoogkamer, Naaldwijk
15. Jos Vranken, Poeldijk
16. Piet Vellekoop, De Lier
17. Corne van Zeijl, Kwintsheul
18. Peter Ouwendijk, Naaldwijk

Klik hier voor meer informatie over de kandidaten

Met deze lijst meent VVD Westland een evenwichtige lijst te hebben samengesteld. Gekozen is voor een combinatie van ervaring en vernieuwing. De eerste drie plaatsen op de lijst worden bezet door raadsleden die er inmiddels één termijn op hebben zitten.

Peter Valstar is de hoogste nieuwkomer. Valstar, geboren en getogen 's-Gravenzander, heeft de afgelopen jaren onder meer gewerkt als politiek assistent van de Minister van Defensie. Valstar wordt op de lijst onmiddellijk gevolgd door de huidige steunraadsleden Lianda Heijl en Peter Hartman. Guus Bakker, expert op het gebied van veiligheid en is werkzaam bij de Nationale Politie, staat op plaats 7.

Een opvallende 17e plaats wordt bezet door Corné van Zeijl. Van Zeijl is beleggingsanalist en onder meer bekend van zijn column in het Financieel Dagblad en optredens op radio en TV. Tenslotte heeft VVD Westland wethouder Peter Ouwendijk gekozen als lijstduwer.