Raadsvragen: Kort parkeren voor winkelend publiek Prins Hendrikstraat

De fractie van de VVD is benaderd door ondernemers aan de Prins Hendrikstraat te Naaldwijk. Door de toenemende parkeerdruk aan die kant van Naaldwijk, is het voor het winkelende publiek lastig om even snel een boodschap te halen in de Prins Hendrikstraat. De VVD Westland wil daarom weten of 'Shop & Go' (maximaal 30 minuten parkeren) kan worden toegepast aan die kant van Naaldwijk. Voor een langer bezoek aan Naaldwijk kan het publiek terecht in de Tuinen of andere aangrenzende parkeergelegenheden.

De ondernemers zijn blij met de aandacht die het centrum van Naaldwijk krijgt en de bouw van woningbouwlocatie “Koningshart”. Met de aanstaande vernieuwing van het Wilhelminaplein en de oplevering van woningbouwlocatie “Koningshart” zal ook de parkeerdruk in de Prins Hendrikstraat naar verwachting toenemen.

Door de algemene toename van de parkeerdruk is het “even snel een boodschap doen” in de Prins Hendrikstraat lastig. De VVD wil voor de Prins Hendrikstraat “Shop & Go” introduceren. “Shop & Go” is een korte parkeertijd voor een snelle boodschap. Door een kortere parkeertijd van 30 minuten te hanteren zal er een snellere roulatie van de parkeerplaatsen zijn wat goed is voor de ondernemers in en om de Prins Hendrikstraat. Er is immers weer eerder een parkeerplek beschikbaar. Voor langer parkeren kunnen bezoekers in de Tuinen terecht . De kortere parkeertijd zou van toepassing zijn van gedurende winkel openingstijden, van  09:00 tot 18:00.

Daarom heeft de VVD Westland de volgende vragen voor het college van burgemeester en wethouders.

1.    Is het college het er mee eens dat de parkeerdruk toeneemt in het Westland en ook in de Prins Hendrikstraat in Naaldwijk

2.    Ziet het college het voordeel ook dat bij een kortere parkeertijd méér auto’s per dag kunnen parkeren op dezelfde plek en dus door meer mensen/consumenten gebruik van kan worden gemaakt.?

3.    Zou het college een “Shop and Go” willen introduceren, eventueel als pilot, tussen Prins Hendrikstraat 14 en 34 met een parkeertijd van maximaal 30 minuten? Zo nee, waarom niet?

4.    Indien het principe van “Shop and Go” van het college een kans krijgt, “Shop and Go” na een jaar  te evalueren in commissie Ruimte om met elkaar te kijken of er meer locaties in de Westlandse kernen hiervoor in aanmerking kunnen komen.


Namens de fractie VVD Westland    

Sander Zuyderwijk