Schriftelijke vragen in het kader van artikel 42 van het Reglement van Orde, gesteld op 30 januari 2017 door de fractie VVD Westland, inzake onveilige verkeerssituatie Santhorsthof in Monster

Door de aantrekkende economie wordt er weer flink gebouwd in Westland. Zo ook in Monster Noord, waar in korte tijd nagenoeg alle kavels en huizen van Schelpenduin verkocht zijn. Dat is goed nieuws maar levert ook problemen op voor de omwonenden.

De fractie van VVD Westland heeft de bewoners van de Santhorsthof gesproken. De bewoners maken zich al langere tijd grote zorgen over de verkeerssituatie in de straat en de wijk. Het is nu al druk met bouwverkeer: vrachtwagens met opleggers rijden met behoorlijke snelheid af en aan om onder meer materiaal te leveren voor Schelpenduin. En dat is nog maar het begin: het zal de komende tijd alleen maar drukker worden met bouwverkeer.

Aan de Santhorsthof wonen gezinnen met (jonge) kinderen en is tevens een speeltuin gevestigd. De bewoners maken zich dan ook grote zorgen over de veiligheid van hun kinderen. De speeltuin is direct aan de weg gelegen en over deze smalle weg moeten zowel het zware bouwverkeer als  jonge kinderen op hun fietsjes en driewielers. 

Al langere tijd is de wens van de bewoners voor een alternatieve bouwweg/ontsluiting bij OBWZ  bekend en meerdere malen is gesproken over een mogelijke ontsluiting richting het Schelpenpad/Haagweg. 

Het is noodzakelijk dat er op korte termijn een andere bouwweg wordt gerealiseerd , teneinde ongelukken in de nabije toekomst  te voorkomen.


Dit geeft aanleiding tot het stellen van de volgende vragen:

  1. Is het college het met de fractie van VVD Westland eens dat de onveilige verkeerssituatie aan de Santhorsthof zeer onwenselijk is en dat de veiligheid van kinderen voorop staat?
  2. Wat kan het college doen om deze onveilige situatie zo snel mogelijk op te lossen en binnen welke termijn ?
  3. Hoe denkt het college over een mogelijk alternatieve ontsluiting richting het Schelpenpad/Haagweg?
  4. Welke maatregelen kan het college – in afwachting van een alternatieve bouwweg/ontsluiting – nemen om het bouwverkeer  af te remmen?


VVD Westland verzoekt het college om bovenstaande vragen zo spoedig mogelijk binnen de gestelde termijn te beantwoorden.


Namens de fractie van VVD Westland,

Geraldine van der Knaap