VVD Inzake nieuwe brug te Naaldwijk

Schriftelijke vragen in het kader van artikel 42 van het Reglement van Orde, gesteld op 26 september 2016 door de fractie VVD Westland, inzake nieuwe brug Dijkweg over de Naaldwijksevaart.

Afgelopen jaar is in Naaldwijk de brug van de Dijkweg, ter hoogte van de auto dealer, vernieuwd.Een goede zaak, zo kan de Dijkweg er weer jaren tegen.

De oostelijke kant van de brug (zijde van de woonwijk Pijletuinen) is voor zien van een reling. Deze reling begint abrupt. Zie onderstaande foto’s. Bovendien is de reling van de brug in het donker slecht zichtbaar vanwege onvoldoende verlichting. Vanuit onze achterban bereikten ons berichten over deze gevaarlijke situatie.

Naar het oordeel van de fractie VVD Westland levert de huidige relingconstructie een gevaarlijke situatie op. Wanneer een autobestuurder de macht over het stuur verliest, of door andere redenen van de rijbaan afgaat, richting reling, zou een frontale botsing ernstige schade/letsel kunnen veroorzaken. Een reling zou een autobestuurder juist moeten beschermen.

Het bovenstaande geeft aanleiding tot het stellen van de volgende vragen:

  1. Deelt het college de constatering dat de reling abrupt begint en bij een botsing een groot gevaar oplevert? Zo ja, in hoeverre is het college bereid de reling/ situatie aan te passen, teneinde een veiligere situatie te realiseren?
  2. In hoeverre is het college bereid de verlichting aan te passen, zodat de brug, en dus ook de reling, voor autobestuurders beter zichtbaar is?

De fractie van VVD Westland verzoekt het college om bovenstaande vragen zo spoedig mogelijk binnen de gestelde termijn te beantwoorden.


Namens de fractie van VVD Westland,

Sander Zuyderwijk