Arne Weverling

"Stap voor stap het goede in Nederland beter maken"
Politieke belangstelling had ik al vroeg. Dat het in het leven om respect en hard werken gaat, werd mij met de paplepel ingegoten. Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin. Het familiebedrijf loopt als een rode draad door mijn leven. Als zoon van een ondernemer groeide ik op met een gezond optimisme, waarbij het uitgaan van eigen kracht, zelfontplooiing en het geven en nemen van verantwoordelijkheid belangrijke waarden zijn.

Mijn liberale opvoeding werd aardig op de proef gesteld door mijn beide opa's: een PPR-aanhanger en een overtuigde PvdA'er. Met beiden heb ik vaak gediscussieerd: boeiend en interessant. Zij leerden mij om de zaken van diverse kanten te bekijken en stimuleerden mij om de politiek in te gaan.

Open en verbindend                                                                

Complexe zaken met maatschappelijke relevantie, daar zet ik graag mijn schouders onder. Ik werk graag op basis van een verbindende en open houding. In 2009 verkocht ik mijn bedrijf om wethouder te worden. Mijn persoonlijke drijfveer is het slaan van een brug tussen overheid en bedrijfsleven. Het zijn twee verschillende werelden die elkaar helaas niet altijd goed begrijpen.