Keuzes maken

Het nemen van beslissingen is dagelijks werk voor een wethouder. Soms gaat het over grote zaken soms over kleine zaken maar altijd over zaken die u als burger raken. Beslissingen die niet alleen van invloed zijn op uw leefomgeving van vandaag maar ook op die van de toekomst waar uw kinderen en kleinkinderen over 20 of 30 jaar nog goed willen werken, wonen en recreëren.

Bij elke beslissing komen financiën om de hoek kijken. Over de wondere wereld van de gemeentefinanciën is veel te vertellen. Een structureel evenwichtige begroting is de basis van een duurzaam gemeentelijk beleid. Maar het is niet eenvoudig dit doel te bereiken, want er verandert veel bij de gemeenten. Zo komen er nieuwe taken bij terwijl er door de bezuinigingen minder geld is voor de uitvoering van de gemeentelijke taken. Het is dus noodzakelijk om keuzes te maken over de besteding van het geld. De gemeenteraad beslist uiteindelijk bij de begrotingsbehandeling over deze keuzes. En net als bij ons eigen huishoudboekje moeten uitgaven en inkomsten natuurlijk wel in balans zijn.


Het is een uitdaging om als wethouder de juiste invulling te geven aan afspraken vanuit de coalitie en de raad. Maar ook om u als burger hierover goed en tijdig te informeren. Onze overwegingen met u te delen en aan te geven wat er waarom de doorslag heeft gegeven om een bepaalde beslissing te nemen. Ik ben altijd bereid hierover met u in gesprek te gaan. Mijn contactgegevens staan op mijn persoonlijke pagina. Ook houd ik maandelijks een spreekuur, waarvoor u een afspraak kunt maken (tel. 140174). Dit spreekuur vindt iedere eerste vrijdag van de maand plaats, van 11.00 tot 12.00 uur, in het gemeentekantoor aan de Stokdijkade 2. Zie ik u dan?


Met vriendelijke groet,


Peter Ouwendijk
Wethouder gemeente Westland