Bespreking Extra raadsvergadering kustvisie

Geachte voorzitter,


Gezien ontwikkelingen van het Westlandse strand,  zoals onder andere de strandhuisjes, de ontwikkelingen van parkeergelegenheden, toegang tot het strand (slagboom) en mogelijkheden van strandexploitanten, is realisatie van een kustvisie een noodzaak.

Het is naar idee van de VVD fractie van groot belang dat elk direct betrokkene van het strand, deelnemer is bij het tot stand komen van de kustvisie: van natuurvereniging tot strandtent exploitant. Last but not least, de direct omwonenden.

Het is op zijn zachts gezegd niet handig geweest dat Wethouder Ouwendijk niet alle details van het proces rondom de kustvisie paraat had tijdens de raadsvergadering van 21 maart. 

Donderdag jongsleden heeft Wethouder Ouwendijk een bericht aan de raad gestuurd waarin hij erkent de raad niet juist geïnformeerd te hebben, hij excuus aangeboden heeft en de raad alsnog juist geïnformeerd heeft.

Voorzitter ik stel vast dat de wethouder zijn beantwoording aan de middels een memo aan de raad bijgesteld heeft. En ik stel vast dat hij naar de raad luistert, getuige de veranderde opzet om te komen tot de kustvisie.

Afstand doen van de kustportefeuille zou wat de VVD fractie betreft geen noodzaak zijn. Dat de wethouder dat een portefeuillewissel voorstelt, in het licht van excuus en om duidelijkheid te verschaffen, begrijpen en waarderen we.

We zien met veel belangstelling de raadsconferentie kust tegemoet en hopen op betrokkenheid van alle belanghebbenden. Zodat de raad uiteindelijk een breed gedragen kustvisie kan vaststellen. Dat is goed voor betrokkenen, dat is goed voor Westland.