Berichtgeving vanuit de raadsvergadering van 19 april 2016

VVD Westland wil een gemeente zijn, waarin je zorgt voor jezelf, geeft om een ander en ieder kind het onderwijs krijgt dat hij verdient.

Raadslid Geraldine van der Knaap: "dankzij de VVD is afgesproken dat Westland in samenwerking met de scholen ervoor gaat zorgen dat de gemiddelde Cito-score en het percentage kinderen dat doorstroomt naar HAVO/VWO  minimaal gelijk komt aan het landelijk gemiddelde.Westland scoort nu als allerlaagste in de regio hierop.” Voor een goede economische toekomst van Westland moeten er voldoende hoger opgeleide Westlandse jongeren zijn en moeten er dus meer Westlandse kinderen doorstromen naar HAVO en VWO.

Van der Knaap heeft voorts bepleit dat er op resultaat gestuurd wordt bij de inkoop van zorg. Een zorgtraject moet immers zinvol zijn en ergens toe leiden. VVD Westland staat voor betaalbare zorg van goede kwaliteit.

Verder heeft raadslid Geraldine van der Knaap bepleit dat de toegang tot zorg veel eenvoudiger moet worden voor veel mensen. Een zo spoedig mogelijke Invoering van het integraal persoonsgebonden budget  helpt daarbij!